Čeprav se nekateri s starostjo neradi pohvalijo, se v Špesovem domu veselimo vsakega praznovanja rojstnega dne. Za stanovalce, ki praznujejo rojstni dan v tekočem mesecu, pripravimo posebno praznovanje. Zanje nastopijo otroci iz Vrtca Mavrica, ki vsakemu prinesejo tudi darilo. Skupaj se nato poveselimo ob torti, katero spečejo v domski kuhinji in nazdravimo s kozarčkom vina. V Domu, kjer je povprečna starost moških 76 let in žensk 83 let, imamo kar 21 stanovalcev ki so oziroma še bodo v tem letu dopolnili 90 let ali več. Zato vam predstavljamo stanovalce, ki so v prvih treh mesecih praznovali častitljive jubileje.

V mesecu marcu je praznovala 99 let naša najstarejša stanovalka, gospa Frančiška Pociask. Njenega praznika smo se skupaj z njo veselili stanovalci in zaposleni Špesovega doma in skupaj z njo že odštevamo dneve ter se veselimo praznovanja 100 letnice. Ob praznovanju rojstnega dne ga. Pociask smo v goste povabili ansambel Mikola, ki nam večkrat polepša popoldneve z narodnozabavno glasbo. Ga. Pociask biva v Domu od leta 2006 dalje, še posebej pa nas vedno znova navdušuje z zgodbami iz Amerike, kjer je preživela večino svojega življenja, z utrinki s potovanj ali pa nas nauči kakšno angleško besedo.

Prav tako je v mesecu marcu praznovala visok jubilej ga. Justina Povše iz Vojnika. Kljub 95 letom je gospa vedno nasmejana, najbolj pa se razveseli obiskov svojcev.  Januarja je praznovala 92 let ga. Pavla Štepihar iz Nove Cerkev, s katero radi obujamo spomine na mladost in ve povedati veliko zanimivega o naših krajih iz preteklih dni. Tudi ga Ana Siter, ki je januarja praznovala 91 let, prihaja iz naše občine, natančneje iz Pristave. Ga. Siter vedno najde za vsakega zaposlenega kompliment oziroma ga kar »strese iz rokava«, zato je v njeni družbi nadvse prijetno.  Zelo rada posedi na recepciji, kjer prebere časopis, poleg tega pa rada ustvarja na prostočasnih aktivnostih. 91 let sta februarja praznovali tudi ga. Gizela Zavadlav iz Celja, ki se rada udeležuje prireditev, katerih v našem domu ni malo, in ga. Jožefa Korenčič iz Brezove.

V letu 2010 smo praznovali že štiri 90 – letnice. V mesecu februarju sta praznovali ga. Marija Zakošek iz Pilštanja in ga. Pavla Jezernik iz Prebolda, v mesecu marcu pa ga. Rozalija Tanko iz Šentjurja in ga. Silva Pikl iz Žalca. Slednja je prava enciklopedija znanja, najraje pa prebira knjige v svoji sobi in ob zvokih klasične glasbe.

Vsem jubilantkam ponovno čestitamo ob njihovem prazniku, vsem stanovalcem pa želimo veliko zdravja in prijetnih trenutkov v Špesovem domu ter veliko cvetlic v šopkih življenja.

“Življenje je kot rožni vrt,

ljudje le enkrat skozenj smemo.
Vsakdo nabira si svoj šopek let,
koliko cvetov bo v njem nikdar ne vemo.
Zato tembolj skrbno ohranjajmo v spominu,

vsak vonj na najlepše, kar imamo,
na najboljše kar lahko damo,
kar lahko privoščimo drug drugemu
in vam želimo vse najboljše in
najlepše…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.