V četrtek, 29.04.2010 je svetovni dan plesa. Zato smo ta dan plesali tudi v Špesovem domu, tokrat na nekoliko drugačen način. Ples se povezuje s petjem, zato nam je najprej zapela Anja Olipij iz Bezenškovega Bukovja in nas predramila s svojim prečudovitim glasom ter igranjem na kitaro.

Anja je s seboj pripeljala tudi sošolko Saro, skupaj pa sta nam predstavile, kako se zapleše ob modernih zvokih. V dom v goste večkrat povabimo folklorne skupine, zaradi tega je bil tovrsten dogodek nekaj povsem novega.

V nadaljevanju nam je na harmoniko zaigrala Tjaša Župnek, ki ima v domu svojo prababico. Poleg tega pa je zaigrala še skupaj z našim stanovalcem g. Jožetom Tratnik, s katerim se enkrat tedensko v Domu srečujeta in urico druženja posvetita učenju na harmoniko ter pogovoru o glasbi.

Sledilo je še presenečenje dneva. Stanovalcem smo želeli prikazati ples kot ga poznajo v drugačnih kulturah. Zato smo jim najprej predstavili smisel in osnove orientalskega plesa, Mojca in Melvina pa sta nam zaplesale ob zvokih Orienta.

Dogovorili pa smo se tudi, da bomo vsi skupaj zaplesali na bližajočem se pikniku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.