V letošnjem letu smo se skupaj s stanovalci odločili, da letos odpotujemo v najstarejše mesto na Slovenskem – na Ptuj. Tako smo se 20.05.2010 podali na enodnevni izlet, katerega se je udeležilo 38 stanovalcev in 11 zaposlenih, ki so voditelji pogovornih skupin v Domu.

Najprej smo si ogledali Ptujsko goro – Marijino romarsko in župnijsko cerkev, ki se imenuje Bazilika Marije zavetnice. Pater  Vincencij nam je predstavil cerkev in njeno zgodovino. Naš domski duhovnik g. Brecl je imel kratko mašo, pri prošnjah pa smo skupaj zmolili za zdravje vseh stanovalcev in zaposlenih v Špesovem domu. Stanovalci so skrbno kupovali spominke za svoje prijatelje iz Doma, ki se izleta niso mogli udeležiti.

Sledil je ogled Ptujskega gradu, kjer so nam vodiči predstavili muzej in zgodovino Ptuja. Pot do gradu je bila strma, zato smo se odločili, da v sam muzej ne bomo šli, ampak si bomo grad pogledali kar od zunaj. Nato smo se odpravili na voden ogled samega mesta Ptuj. To smo opravili kar z vožnjo z avtobusom, saj nas je pot že malo utrudila. Vodička nam je predstavila zanimivosti Ptuja in povedala kakšno smešno in pikantno zgodbico ter nas tako spravila v smeh.

Izlet smo končali v neokrnjeni naravi sredi Haloških gričev, blizu naselja Podlehnik, v gostišču »Ob ribniku«. Najprej smo se dobro okrepčali ob domači juhici, svinjskih rebrcah in piščancu ter rižu in restanemu krompirju, za sladico pa pojedli zelo okusno pripravljeno gibanico. Sprehodili smo se ob ribniku in sprehajalnih poteh, skupaj zapeli in se zavrteli ter tudi pokramljali. Tako smo se med sabo še bolje spoznali in ugotovili, da znamo biti vsi dobre volje.

Stanovalci so izlet pohvalili in so že v pričakovanju naslednjega, prav tako tudi zaposleni v Špesovem domu, saj smo mnenja, da takšni dogodki vedno združujejo in omogočajo tudi v starosti sprostitev in zabavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.