IZLET NA ŠMARTINSKO JEZERO V OKVIRU DRUŠTVA ZA MEDGENERACIJSKO STAROST VOJNIK

V Špesovem domu v Vojniku imajo stanovalci možnost vključevanja v celo paleto aktivnosti. Več kot polovica stanovalcev je vključenih v pogovorne skupine, ki jih vodijo zaposleni v domu.  Vsi člani pogovornih skupin so vključeni v Medgeneracijsko društvo za kakovostno starost Vojnik, prav tako pa imamo tudi druge člane. Društvo deluje v sklopu Doma in pripravlja vsako leto različne aktivnosti. Ena izmed njih so tudi izleti. Želja članov je bila, da se odpravimo na krajši izlet, na Šmartinsko jezero. Od vseh dni, smo izbrali ravno pravšnjega, saj nas je celo pot spremljalo sonce. Na izlet se je odpravilo 22 stanovalcev in 8 spremljevalcev, zaposlenih v Špesovem domu. Peljali smo se z ladjico in na koncu spili tudi pijačko. Na ladjici smo skupaj zapeli in se poveselili ob spremljavi stanovalca, harmonikarja Jožefa Tratnik. Imeli smo se odlično, tako da že planiramo naslednjo dogodivščino.

53

Za mnenje o društvu in izletu smo prosili eno izmed dolgoletnih voditeljic Karmen Ristič in stanovalca Bogdana Mugerle.

Karmen Ristič nam je o društvu zaupala naslednje: “Medgeneracijsko društvo za kakovostno starost Vojnik skrbi za trdno povezanost generacij in posledično tudi za višjo kakovost v jeseni življenja. Želimo si da bi bila stiska ostarelega človeka čim manjša, saj so prav preproste stvari tiste, ki največ štejejo. Topla beseda in nežen objem sta tisto najboljše zdravilo, ki prežene trenutke osamljenosti in prižge iskrico veselja v mogoče že davno ugaslih očeh. Zavedamo se, da je starostnikov med nami vedno več in da bomo tudi mi nekoč del te številčne skupine, zato je prav, da s prostovoljnim druženjem krepimo medsebojne vezi. Tudi nas obogati njihovo znanje, življenjska modrost in srčna toplina, zato smo vedno znova veseli drug drugega, ko se naše poti prekrižajo in komaj čakamo, da se srečamo spet. Največja nagrada je njihova nasmeh na zadovoljnem licu in obljuba, da bomo tukaj drug za drugega. Želimo si, da bi se našim vrstam pridružil še kdo, saj skupaj zmoremo več in še bolje. Obljubimo si vedno znova, da bomo nadaljevali z gradnjo medgeneracijskih mostov in v imenu vse starostnikov, zaposlenih in prostovoljcev Špesovega doma Vojnik si želimo, da bi si čez leto dni segli v roke še v večjem številu.”

Bogdan Mugerle je o izletu povedal: “Izlet je bil čudovit. Nekateri smo šli na izlet prvič, nekateri pa obiskujejo izlete že več let. Sem med novejšimi stanovalci in se bom takšnih dogodkov z veseljem udeleževal, saj se na tak način sprostim, odmislim težave in se poveselim. Upam, da se bodo podobni izleti čim večkrat ponovili. “

54

Pripravila:
Andreja Pajenk, soc. del.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.