Obisk stanovanjske skupine Vesela druščina iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah

V torek, 02.07.2013 so naš dom obiskali stanovalci Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. Nekateri izmed njih so prihajali iz Vojnika. Sprejeli smo jih na aktivnostih na delovni terapiji in jim z veseljem razkazali naš dom. Skupaj smo zapeli in zaplesali. Ob prisrčnem srečanju smo se spoznali s stanovalci in njihovimi spremljevalci. Bili so navdušeni nad prostornostjo in utripom v našem domu ter nas povabili, da čimprej vrnemo obisk.

Delovna terapevtka iz DU Šmarje pri Jelšah Franja Ubiparipović je o izletu povedala naslednje:

” Stanovalci, ki živijo v stanovanjski skupini Vesela druščina, so skupaj z gospodinjama Cvetko in Ivankico , v mesecu marcu pričeli izbirati destinacijo izleta. Glede na to, da so bili takrat v tej skupini štirje stanovalci v skupini Vesela druščina iz Vojnika, so se demokratično odločili, da gredo na izlet v Vojnik, saj je bil med ostalimi tudi ta predlog. Ena izmed stanovalk je imela v Špesovem domu sestro, ki je ne dolgo tega umrla in predlagala je, da si gredo v Vojniku ogledat tamkajšnji Dom upokojencev.

Kot zadnji izmed vseh stanovanjskih skupin so se na izlet odpravili člani skupine Vesela druščina. V torek, 2.7.2013, so se odpeljali v Vojnik in se najprej ustavili v Špesovem domu. Prisrčen sprejem, dobra pogostitev in ogled doma, so naredili lep vtis o gostiteljih. Harmonika, petje in celo ples, so že v dopoldanskem času naredili dobro vzdušje, ki je držalo ves dan. Stanovalcem so bili všeč veliki, svetli hodniki, sploh pa je bila potolažena stanovalka, ko je videla, kje je njena sestra preživela zadnje dni življenja. Ob slovesu so si zaželeli vsega dobrega in jih povabili naj vrnejo obisk.

V Vojniku so se ustavili še dvakrat in sicer najprej na domu enega izmed stanovalcev in drugič na domu ene izmed stanovalk. Ganljivo v obeh primerih.

Z izletom so nadaljevali vse do večernih ur. Ob vrnitvi so bili res zadovoljni, edino kar bi še lahko naredili, pa so pozabili, je bilo to, da bi na izlet nesli nekaj svečk, ki bi jih prižgali na pokopališču v Vojniku pokojnim sostanovalcem, članom stanovanjske skupine Vesela druščina, ki so si želeli na ta izlet, a so jih žal prehitro za vedno zapustili.

Stanovalci se radi pogovarjajo o letošnjem izletu, vsak pa ima na ta dan tudi spomin v obliki fotografije. “

50

51

52

Špela Krenker, dipl. delovna terapevtka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.