Kaj je lahko lepšega kot to, da se skupaj naši stanovalci, njihovi svojci in zaposleni zberemo pod zavetjem starega kozolca in skupaj zapojemo ob zvokih harmonike in kitare, ko zadiši po dobrotah iz žara, žejo pa pogasimo s hladnim pivom…končno smo dočakali prijeten poletni dan in s piknikom pod kozolcem otvorili letošnjo sezono. Tu se bomo večkrat dobili- ali ob sladoledu, na pikniku ali pa bomo kegljali in balinali.

8

Čez poletje je prav stari Špesov kozolec prostor, kjer se družimo, uživamo v njegovi senci ali pa se prepustimo, da nas misli ponesejo leta nazaj, ko je še dajal zavetje kmečkemu vozu, raznemu kmečkemu orodju, ko se je v njegovih latah sušilo dišeče seno, ali ko so pod njim jeseni ličkali koruzo in se je še pozno v noč izpod njega razlegala vesela pesem. Veseli smo, da ga imamo, da je danes obnovljen in nam služi, ter je lahko v ponos, kajti ni jih več veliko.

V mesecu juniju, ko zaključujemo spomladanski del prireditev, nas bodo obiskali še Ofirovci in koledniki iz Laškega- skupina, ki goji ljudsko pesem in glasbo, končali pa bomo z narodno zabavnim ansamblom Kvarta.

Naj se ob tej priložnosti še enkrat iskreno zahvalim vsem nastopajočim, ki nas iz leta v leto radi obiskujejo in nam krajšajo urice, ter jim v imenu vseh nas zaželim prijetne zaslužene počitnice.