Čeprav je običajno poletje čas dopustov in se tudi v našem Domu ob vročih popoldnevih raje zadržujemo nekje na hladnem, pa za letošnje to ne drži popolnoma. Večkrat smo si pod kozolcem privoščili osvežujoč sladoled, pa tudi prireditev- čeprav ne takih, kot smo jih vajeni skozi leto- nismo opustili.

Vsaj dvakrat mesečno nas že celo leto obiskuje glasbenik Stane Mikola s harmoniko- njegove obiske pa smo poimenovali „muziko-terapija“ . Takrat se stanovalci zberejo v avli okoli njega in glasba ter ubrano petje odmevata po domu, vsakega njegovega obiska pa se neizmerno veselijo. V primeru pa, da ima Stane druge obveznosti, vajeti v roke vzame kar kateri od „hišnih“ harmonikarjev in tako terapija s harmoniko, ne glede na vse, nikoli ne odpade.

6

Pred kratkim nas je obiskal Vengust Dušan iz društva za zaščito živali z svojim pasjim prijateljem Benijem. Stanovalci so bili navdušeni, saj je Beni izjemno prijazen, pameten in poslušen terapevtski pes. Z Dušanom smo se dogovorili, da bodo njegovi obiski od sedaj vsaj enkrat mesečno, saj druženje z psom izredno pozitivno vpliva na počutje in razpoloženje stanovalcev.

7

Ob sobotah popoldne pa se naša telovadnica spremeni v kinodvorano- kar navadili smo se že, da je to čas za filme, ki si jih s pomočjo projektorja ogledamo na platnu- ponavadi si stanovalci za ogled izberejo katerega od starih slovenskih klasičnih filmov, čeprav so jih že večkrat videli. Pa vendar se ob njih še vedno iskreno nasmejijo ali pa se ob spominu na stare čase orosi tudi katero oko. Popoldnevi s filmi pa se bodo nadaljevali tudi v bodoče, saj nam bo ob njih v dolgih jesenskih in zimskih večerih, čas hitreje minil.

Seveda pa bomo od septembra dalje začeli tudi z prireditvami, kjer se nam bodo skozi celo leto predstavljale različne kulturne skupine in posamezniki, ter nam bogatili četrtkove popoldneve.

Elči Gregorc
(objavljeno v avgustovski številki Ogledala)