Kar prelepo je, da bi lahko bilo res- to so besede, ki jih po deževnem poletju najpogosteje slišimo v pozni jeseni, ko nas razvaja toplo sonce in nič ne daje vtisa, da na vrata že trka zima.

3

Na lepo in prav poletno toplo soboto smo se zaposleni odpravili na primorski konec Slovenije, kjer smo preživeli čudovit dan ob druženju na barki, ob morskih dobrotah, ter spogledovanju z znamenitostmi naših obmorskih krajev. To je eden redkih trenutkov, ki ga zaposleni Špesovega doma preživimo skupaj- sproščeno, brez vsakodnevnih skrbi.

4

Lep oktoberski dan smo izkoristili tudi za tradicionalni kostanjev piknik pod kozolcem, na katerega povabimo tudi svojce, ter skupaj ob harmoniki in sladkemu moštu preživimo nekaj skupnih uric.

Veseli smo bili tudi obiska Komornega mešenega zbora DU Vojnik pod vodstvom Vide Bukovec, ki redno gostuje pri nas. Pravijo, da je bil to njihov zadnji nastop v Domu, vendar verjamemo, da si bodo premislili in nas obiskovali vsaj še naslednjih deset let- seveda pa jim ob obletnici, ki jo praznujejo te dni, iskreno čestitamo.

5

Ob teh poznih jesenskih dneh pa ne bomo pozabili Martinovega in krsta mošta , potem pa bo tu že veseli december in vse kar spada zraven…

Elči Gregorc
(objavljeno v oktobrski izdaji Ogledala)