Na tokratni kulinarični urici smo pripravljale pizzo po receptu stanovalke ga. Lampret Eve in pripravljale kostanj za »kostanjev piknik«.

1

Gospa Lampret je sama pripravila testo, na krožku nam je  tudi pokazala kako je pripravljala pizze z različnimi nadevi v znanem gostišču. Prisotni smo bili navdušeni nad njenim prikazom priprave pizz z različnimi nadevi. Po Domu se je širil omamen vonj po pizzi, prisotnim na krožku pa cedile sline. Pizze z različnimi nadevi so bile zelo okusne, kar so potrdili tudi zaposleni.

2

– (10.11.2014) – Kulinarični krožek

RECEPT ZA TESTO
1 kg mehke moke
1 dl olja
2 dl mleka
2 dag sladkorja
Sol
5 dag kvasa
Mlačna voda po potrebi

OSTALE SESTAVINE:

Paradižnikovi pelati, sol, origano, riban sir, pizza šunka, mleto meso, čebula, paprika, gobice.

PRIPRAVA:

Iz naštetih sestavin pripravimo voljno testo, ga pustimo počivati dve uri, ga zopet pregnetemo in pustimo počivati. Oblikujemo hlebčke in pustimo še malo počivati. Testo razvlečemo po pekaču, namažemo z paradižnikovimi pelati, ki smo jih solili in dodali origano, na pelate naložimo šunko, sir, lahko tudi gobice ali mleto meso z začimbami, čebulo, papriko…

Pečemo v pečici na 220⁰C približno 10-15 minut.

Člani kulinaričnega krožka