Dokaj optimistično smo stopili v novo leto- kot vedno, se tudi tokrat zvedavo spogledujemo z bližnjo prihodnostjo, češ, kaj nam bo prinesla- ko pa se leto obrne navadno ugotovimo, da je od vsega najbolj pretresljivo to, da smo se nekaj malega postarali in da je tudi to leto šinilo mimo, ne da bi se sploh dobro zavedli. In tako čas beži, kako hitro mine tudi 80, 90 in več let, vedo povedati naši stanovalci. Tisti, ki se vsakodnevno družimo z njimi in prisluhnemo njihovim zgodbam kar ne moremo verjeti, da je temu res tako…

Leto, ki je minilo smo končali z pesmijo in dobro voljo, pa tudi začeli smo ga na tak način- obiskali so nas domači pevci moškega pevskega zbora France Prešeren, Vojnik in vokalna skupina Šalom iz Ljubečne, ki so nam okoli praznika Treh kraljev zapeli še nekaj iz božičnega repertoarja. Prav tako so bili pri nas pevci mešanega komornega zbora iz Celja, ki pa so za začetek leta pripravili program-med ostalimi tudi narodnih pesmi , ki smo jih lahko zapeli skupaj z njimi.Želimo, da bo leto, ki je pred nami vsaj tako pestro, kot je bil njegov prvi mesec.

Januarja smo se poslovili od gospoda Vrečer Franca, ki je pri nas bival celih deset let. Do konca je bil aktiven, tako pri raznih dejavnostih v domu, kot pri svojem konjičku- vrtnarjenju. Skrbel je za cvetje in grede okoli doma, poleti, ko je bilo treba, skrbno zalival, vzgajal sadike in še kako bomo pogrešali njegovo sklonjeno postavo, ki je okopavala cvetočo gredo pred domom. Pa tudi njegov gromki bas, ki je vedno, ko je le bila priložnost naznanil: En starček je živel…Do pred kratkim je bil tudi član Mešanega komornega zbora društva upokojencev Vojnik.

Franci, zaposleni in stanovalci doma vas bomo ohranili v lepem in trajnem spominu!

Elči Gregorc

(objavljeno v januarskem Ogledalu)

13