V mesecu aprilu, ko povsod potekajo razne čistilne akcije, smo tudi zaposleni v Špesovem domu izvedli čistilno- olepševalno akcijo. Veliko se nas je zbralo v toplem popoldnevu in hitro smo obrezali drevje, grmičevje, opleli in pognojili gredice ter pometli sprehajalne poti okoli doma.

Za nagrado pa nas je čakal slasten golaž in druženje pod kozolcem, pridružil pa se nam je tudi Stanko, ki je z harmoniko poskrbel za dobro vzdušje. Ugotovili smo, de se vse premalo družimo izven delovnega časa in da takšna neformalna druženja sodelavcev še kako pripomorejo k dobri delovni klimi, obenem pa naredimo še kakšno koristno delo.

Mesec april je tudi tisti, ko se naši pevski zbori pripravljajo na razne revije, koncerte, tekmovanja.Tokrat so po našem domu že tradicionalno zveneli glasovi najštevilčnejšega občinskega moškega zbora, France Prešeren iz Vojnika, pod taktirko gospe Emilije Kladnik-Sorčan. Nad bogatim repertoarjem so navdušili tako stanovalce, kot tudi zaposlene našega doma. Pred prvomajskimi prazniki pričakujemo še dva stara glasbenika- Vikija Ašiča in Andreja Bremeca, ki z harmoniko in vokalom znata poskrbeti za veselo vzdušje.

Za prvomajsko jutro pa se pustimo presenetiti z kakšno budnico godbe na pihala iz Nove Cerkve ter streli iz možnarjev, kot je bilo to v preteklih dveh letih.

12

Elči Gregorc