Medgeneracijsko društvo za kakovostno starost Vojnik deluje od leta 2006.  Člani društva so se odločili, da za svoje zveste voditelje pogovornih skupin organizirajo izlet v Benetke in na ta način izkažejo hvaležnost za njihovo vztrajnost in dobro delo skozi vsa leta, ter jih motivirajo tudi za nadaljnje delo.

8

Izleta udeležili Andreja Pajenk, Vesna Arnčnik, Karmen Meštrov, Karmen Ristič ter Matjaž Veber. Na izletu je bilo vsekakor zanimivo, vodička nas je vodila po Benetkah, kjer smo si ogledali glavne znamenitosti kot je Canale Grande, most Rialto,  vožnja z gondolo, trg Sv. Marka, zvonik, ki velja za najvišjo stavbo v Benetkah, muzeje, cerkve, seveda pa smo imeli čas, da smo si sami ogledali še ozke ulice in trgovine, si nakupili nekaj spominkov ter posedeli ob morju in uživali v lepotah mesta.

V prelepem sončnem vremenu se je zbralo v Benetkah mnogo turistov, ki so slikali vse kar je bilo lepega in nekaj utrinkov vam predstavljamo tudi mi. Kdor si še ni ogledal Benetk, mu to toplo priporočamo!

9

Andreja Pajenk, pred. društva