Ko se narava odene v prijazne jesenske barve in poletna vročina popusti  se tudi v našem Domu prepustimo jesenskim opravilom- potrebno je obrati zrela jabolka in grozdje z brajde, ki je letos bogato obrodila, grozdja je bilo dovolj da smo ga vsi poskusili.

Začne pa se tudi sezona jesenskih prireditev, med katere sodita tradicionalna kostanjev piknik in koncert, ki ga vsako leto pripravi Tone Vrabl z glasbenimi gosti. Ker nam ga je letošnje vreme v času, ko smo pekli kostanj nekoliko zagodlo, smo prireditev, ki se je udeležujemo skupaj stanovalci, njihovi svojci in zaposleni doma, prestavili v avlo, kar pa ni motilo prešernega vzdušja ob slastnem kostanju, sladkemu moštu in domačimi muzikanti, tudi zapeli in zaplesali smo.

Tone Vrabl, upokojeni novinar celjskega radia se vedno rad vrača v naš dom in nam pripravi kakšno presenečenje. Tokrat je z njim prišel narodnozabavni trio iz Savinjske doline, z domačo pesmijo pa so nas razvajali pevci Družine Gregorc, ki so pred kratkim praznovali 25 letnico delovanja. Vezno besedilo je povezal z odlomki iz knjige našega stanovalca Franja Marošeka, besedo pozdrava pa je namenil tudi znanemu glasbeniku Tonetu Videcu, ki je že nekaj časa naš stanovalec.

Kako hitro beži čas, pa nas je v besedah zahvale opomnil direktor doma Dragan Žohar, saj je Tone z glasbenimi gosti pri nas gostoval že enajstič- in  zaželel, da takšno sodelovanje traja tudi v bodoče.

Elči Gregorc