Pa se je poslovil december in z njim staro leto, minilo je, kot bi trenil, tudi nam v Špesovem domu.

Je bil pa minuli december veseli mesec v pravem pomenu besede, saj se je ves čas nekaj dogajalo in ob vsem tem nismo niti pogrešili zime in snega, ki ga  tudi še danes, ko to pišem, noče namesti.

Na kratko bi vam rad predstavil decembrsko dogajanje v Špesovem domu. Začelo se je z tako rekoč tradicionalnim koncertom Mešanega komornega zbora Društva upokojencev Vojnik, v tistih dneh pa je pred domom zažarela novoletna jelka. Adventni čas sta nam z lepimi melodijami polepšala Majda in Marjan Petan, najbolj slovesno in veselo pa je bilo na zaključni prireditvi, ki so jo zaposleni pripravili stanovalcem doma, pridružili pa so se jim muzikantje Veseli jahači iz Kompol, Stane Mikola z harmoniko, manjkal pa ni niti Božiček Dušan, ki nas obiskuje že vrsto let zapored. Sledilo je še voščilo direktorja doma Dragana Žoharja, nato pa smo druženje zaključili s plesom in pesmijo.

Božič je minil mirno, mnogi stanovalci so bili doma, pri svojih najdražjih. Zvečer so pri božični maši v kapeli doma zapeli pevci iz Vojnika in tako ta dan naredili še slovesnejši. Do novega leta nas je obiskal še mladinski zborček Dekanije iz Nove cerkve in v avli doma, ob lepo okrašeni novoletni jelki,  z glasbo in pesmijo razveselil stanovalce, obiskovalce in zaposlene.

Ob tem bi se rad zahvalil še za povabilo na sodelovanje pri krasitvi prazničnega Vojnika, kjer so naši stanovalci okrasili svojo jelko. Večkrat pa smo, tako zaposleni, kot stanovalci ob večerih obiskali stojnice, katero od prireditev, si ogledali jaslice in se okrepčali z toplim napitkom. Veseli bomo, če bo to ostalo tradicija, saj je prav druženje v prijetnem prazničnem vzdušju  z prijatelji tisto, kar nas ob praznikih še posebej osrečuje.