Kulturnemu  prazniku tudi v Špesovem domu vsako leto namenimo posebno pozornost. Ponavadi proslavo pripravimo v sodelovanju z katero od osnovnih šol in za letošnji praznik so k nam prišli učenci osnovne šole Antona Bezenška iz Frankolovega, z njimi pa je prišla tudi ravnateljica Marjana Šoš, ki je ob tej priložnosti tudi prvič uradno obiskala naš dom.

Pripravili smo medgeneracijsko proslavo v kateri so skupaj nastopili učenci- tako z glasbenimi točkami, kot z deklamacijami, svoje pa so dodali tudi stanovalci z doživeto interpretacijo Prešernovih pesmi- nekateri od njih jih pomnijo še iz otroških let.

Ker pa je letos tudi Pust prišel zelo kmalu, smo se naslednji dan po Kulturnem prazniku prelevili v maškare in pripravili tradicionalno rajanje, kjer smo našemljeni skupaj z stanovalci zaplesali in se posladkali z slastnimi krofi.

Žal pa smo s tem tudi zaključili februarske prireditve, kajti prehladna obolenja so prispevala k temu, da smo za nekaj časa morali tudi omejiti obiske in prekiniti vse skupinske aktivnosti. Zato pa bomo tiste, ki bi morali nastopiti na naših prireditvah v tem času, k sodelovanju z veseljem povabili v naslednjih mesecih.