Zaposleni Špesovega doma vsako leto v jesenskem času  organiziramo strokovno ekskurzijo, ki jo ponavadi zaključimo z druženjem ali kakšno zanimivo aktivnostjo. Tokrat smo obiskali dom starejših v Logatcu, kjer smo si z zaposlenimi izmenjali iskušnje in si ogledali dom, ki je precej podoben našemu, tako po številu stanovalcev, kot tudi številu zaposlenih.

 Pot smo nadaljevali do Nove Gorice in po dolini reke Soče do Bovca, kjer smo si v lepem sončnem popoldnevu privoščili spust z rafti, tisti pa, ki jim hladna Soča ni bila po volji, so si organizirali dolg jesenski sprehod ob reki. Čudovito doživetje, še posebej za tiste, ki so se spusta z raftom udeležili prvič! V poznem popoldnevu smo se ustavili še v Kranjski gori, druženje pa zaključili na Trojanah.

Seveda si takšnih druženj želimo čimveč, žal pa se, zaradi narave našega dela, tovrstnih aktivnosti vedno lahko udeleži le del zaposlenih.

Veselo pa je v teh jesenskih dneh tudi v našem Domu, saj se ob večerih že vrstijo prireditve- nastopili so člani kvarteta Frankolovo, Ljudski pevci in godci KUD Socka, do solza pa nas je nasmejal in nas z svojo harmoniko razgrel Pohorski klatež- Gojko Jevšenak.

Veselimo pa se že jesenskega piknika, ko se bomo sladkali z pečenim kostanjem in sladkim moštom ter se, kot vsako leto, zadnjič v sezoni družili pod našim kozolcem.

Elči Gregorc