Martinovanje in krst mošta

V mesecu novembru so dnevi vse krajši in že pogledujemo v nebo za prvimi snežinkami.  Obenem pa se veselimo sadov celoletnega dela, ki nam jih narava podari jeseni. Med temi je tudi grozdje, ki ga pridne roke vinogradnikov predelajo v mošt in ravno v teh dneh se ta, po starem običaju, spremeni v vino.

Tradicionalno krst mošta za naše stanovalce pripravimo tudi v našem domu. Da je vse tako kot mora biti poskrbi naš duhovnik Brecl Franc, ki je tudi letos mlado vino krstil, na prireditvi pa so zapeli naši pevci, ob spremljavi harmonike Marjana Stropnika, ki je postala nepogrešljiva na vseh prireditvah, ki jih organiziramo v domu. Seveda je sledila še pokušina mladega vina in dobrot, ki sodijo zraven.

Skupaj pa se že vsi pripravljamo na veseli december, ki nam bo prinesel veliko lepih prireditev, obiskali in obdarili nas bodo dobri možje. Poskrbeli bomo, da bo naš Dom postal tisti pravi dom, kjer se bodo stanovalci počutili kar najbolj domače in se z lepimi spomini podali v prihajajoče novo leto.

Elči Gregorc