UTRINKI IZ ŠPESOVEGA DOMA- VESELI DECEMBER

Kot vsako leto smo tudi letošnji december poskušali narediti kar najbolj pester in mislim, da je v mozaiku prireditev vsak izmed stanovalcev doma našel tisto, ki mu bo ostala v lepem spominu, tudi ko se bomo poslovili od starega leta.

Seveda nas je, kot vsako leto, prvi pod pokroviteljsvom občinske Karitas obiskal Miklavž in nas lepo obdaril. Spomnil nas je  na otroške dni, ko smo ga vsako leto na ta večer nestrpno pričakovali in v strahu zrli proti oknu, kjer so rožljali parkeljni.

Še isto popoldne nas je obiskala mlada pevka Ajda Brilej z spremljevalnim ansamblom ter svojo mentorico iz Glasbene šole Krško. Na nastop pa je prišel tudi njen oče, znani harmonikar Jernej Brilej in skupaj so nas popeljali skozi različne zvrsti glasbe.Na omenim da Ajdo, kljub temu, da je gibalno ovirana, to ne omejuje pri prepevanju, oziroma izražanju z glasbo. Čudovit večer, ki si ga velja zapomniti!

Vse do zaključne prireditve, ki smo jo pripravili malo pred božičem, smo pridno pekli pecivo, organizirali božični srečelov z bogatimi nagradami, z doma izdelanimi okrasili novoletno jelko v avli doma, nekateri so pomagali pri krasitvi Božičnega Vojnika. Skupaj z dijaki Gimnazije Celje-center, program predšolska vzgoja, smo v kulturnem domu za otroke naših zaposlenih pripravili gledališko igrico in obdarovanje.

Zaključna prireditev je potekala v duhu spominov na božične dneve, kot so jih naši stanovalci preživljali nekdaj, lepo sta jih nanizala stanovalca Marjeta Zajec in Zlatko Katavič.Za glasbo je poskrbel hišni duo, imitator Matjaž je poskrbel, da smo zopet v živo videli Heleno Blagne, Božiček je poskrbel za obilo smeha, božično in novoletno voščilo pa sta zaposlenim podarila direktor Dragan Žohar in župan Brane Petre. Na koncu so zaposleni in nastopajoči stanovalcem skupaj zapeli in nazdravili prihajajočemu novemu letu.

Na sam Božič so pri večerni sveti maši v naši kapeli zapeli še pevci iz Vojnika in s tem ta dan naredili še posebno slavnosten.

Ko se poslavljamo od starega leta in zremo v novo pa bi se zaposleni in stanovalci v Špesovega  doma  radi iz srca  zahvalili vsem skupinam, pevcem in raznim društvom, ki prihajajo k nam, nam krajšajo urice in nam kak turoben zimski dan naredijo svetlejši, kot je v resnici. In ne pozabite na nas tudi v naslednjem letu!  SREČNO!

                                                                                                                                           Elči Gregorc